Und: Receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Und klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 354 fő
  • Képek - 11852 db
  • Videók - 264 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 56 db

Üdvözlettel,

Und klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Und klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 354 fő
  • Képek - 11852 db
  • Videók - 264 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 56 db

Üdvözlettel,

Und klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Und klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 354 fő
  • Képek - 11852 db
  • Videók - 264 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 56 db

Üdvözlettel,

Und klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Und klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 354 fő
  • Képek - 11852 db
  • Videók - 264 db
  • Blogbejegyzések - 104 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 56 db

Üdvözlettel,

Und klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Receptek

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 9 éve

Kedvenc receptek, akár  nagyanyáink régi bevált sütije, vagy  a nemzetközi konyha finomságai és újdonságok.

Hozzászólások eddig: 11

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Citromos kuglóf

4 tojás fehérjét felverünk
25 dkg porcukorral, majd beleteszünk
4 tojás sárgáját, azzal is elkeverjük.
fél citrom leve, héja,
1 dl víz /.én forró vizet szoktam /
1 dl étolaj
25dkg liszt,
1 citromos puding,
1 kk. sütőpor.

Máz:

1 tojás fehérje,
1 ek citromlé,
10 dkg porcukor

Apróra vágott kandírozott gyümölccsel megszórjuk

Válasz

Pintér Imréné üzente 8 éve

Farsangi fánk
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 4 dl tej, 3 dkg élesztő, 6 db tojássárgája, 6 dkg vaj, 6 dkg kristálycukor, 2 cl rum, só, olaj a sütéshez, baracklekvár, porcukor, vaníliás cukor
Elkészítés:
1. megkelesztjük az élesztőt:
2. kikeverjük a tojássárgáját kristálycukorral és rummal
3. felolvasztjuk a vajat
4. lisztet, langyos tejet, megkelt élesztőt, felolvasztott vajat hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához
5. fakanállal összedolgozzuk a tésztát, amíg hólyagosodni nem kezd
6. belisztezzük a tészta tetejét, konyharuhával letakarjuk és kelesztjük
7. megkelt tésztát lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk
8. fánkszaggatóval kivágjuk a tésztát, lisztezett felületre helyezzük, letakarjuk és pihentetjük
9. fánk közepét két ujjunkkal összenyomjuk
10. fedő alatt, nem forró olajban átsütjük a fánk egyik oldalát
11. megfordítjuk a fánkot, majd fedő nélkül átsütjük a másik felét is
12. tálalás előtt a fánk közepére lekvárt rakunk, megszórjuk porcukorral és vaníliás cukorral

Válasz

Pintér Imréné üzente 8 éve

Linzer
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 33 dkg margarin,
13 dkg porcukor, 1 db tojás, kevés sütőpor.
Elkészítés:
Az anyagokat összegyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, és linzerszaggatóval kiszaggatjuk. Ezután megsütjük, ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.

Válasz

Pintér Imréné üzente 8 éve

Vaníliás kifli
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 33 dkg margarin, 26 dkg darált dió, 20 dkg porcukor.
Elkészítés:
Az anyagokat összegyúrjuk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és 5-6cm csíkokra vágjuk, és kiflit formálunk belőle. Ezután a megsütjük és langyosan vaníliás porcukorba, fogatjuk

Húsdarálós keksz
Hozzávalók
4 egész tojás, 25 dkg vaj v. margarin, 25 dkg porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom leve, 80 dkg liszt, 1 sütőpor mokkáskanál szódabikarbóna és 1 cs. sütőpor
Elkészítés:
A tojást a margarinnal, porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük az 1 citrom levét, a lisztet, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és 1 cs. sütőport gyúrunk hozzá, ha szükséges kevés tejet. Egy kicsit hideg helyen pihentetjük és kekszformával ellátott húsdarálón, ledaráljuk. Ezután sütjük.

Válasz

Pintér Imréné üzente 8 éve

Kókuszos húsdarálós keksz
Hozzávalók:
4 egész tojás, 25 dkg vaj v. margarin, 25 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 30 dkg kókuszreszelék, 60 dkg liszt, 1 cs. sütőpor
Elkészítés:
A tojást a margarinnal, porcukorral, és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük az 1 citrom levét, a kókuszreszeléket, a lisztet, a sütőport, 1 mokkáskanál szódabikarbónát gyúrunk hozzá, és ha szükséges kevés tejet. Egy kicsit hideg helyen pihentetjük és kekszformával ellátott húsdarálón, ledaráljuk. Ezután sütjük.

Válasz

Pintér Imréné üzente 8 éve

Kókusztekercs
Hozzávalók:
30 dkg daráltkeksz, 2 dkg kakaó, 2 evőkanál rum, 20 dkg porcukor, 15 dkg baracklekvár, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
30 dkg daráltkeksz, összekeverjük 2 dkg kakaóval, 2 evőkanál rummal, 20 dkg porcukorral és 15 dkg baracklekvárral. 2 db vékony lapot nyújtunk, és ezeket kenjük meg a következő krémmel. 10 dkg vajat, 20 dkg porcukorral és 1 dkg kókuszreszelékkel habosra keverünk

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve


 Szilvás lepény



20 dkg rámát kikeverünk
16 ek. porcukorral, majd hozzáadunk
4 tojást. Pár percig keverjük.
18 ek. lisztet összekeverünk
1 teáskanál sűtőporral, majd beleszitáljuk
         a tésztába.
Gáztepsibe sütőpapírra simítjuk és a tetejét kirakjuk szilvával.
175 °C-on fél órát sütjük.
Majd nekiesünk a családdal és megesszük.

Válasz

Pintér Imréné üzente 9 éve

A füvesember

Él valahol a
Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a
gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az
erdõket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják
neki titkukat. Nagymamájától, a mindentudó javasasszonyától tanulta,
melyik növény mire való. Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és
alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést, köztük
a cukorbetegségre is. Különösen az utóbbi tüneteit enyhítő teakeverék
miatt vált ismertté a neve, még az óceánon túlról is érdeklődnek utána
a betegek. Gyuri bácsi ha épp nem a Bükkben barangol, akkor a
gyógynövények hatásairól tart előadást az ország másik szegletében.

Gyógyítók félezer éve:
http://www.gyorgytea.hu/
 

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve




Epres túrótorta
Hozzávalók:
5 tojás20 dkg porcukor20 dkg liszt1 csomag vaníliás cukor7 dkg olvasztott vaj10 dkg étcsokoládé
Krém:
25 dkg túró10 dkg porcukor1 citrom leve1 csomag vaníliás cukor0.5 dl rum1 csapott evőkanál zselatin3.5 dl tejszín habja25 dkg eper
Tetejére:
1.5 dl tejszín habjaeper
Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukrokkal és pici sóval, majd a tojások fehérjének keményre vert habjába keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat, és a vízfürdőben lágyra olvasztott csokoládét.
Papírral bélelt formába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük, kb. 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!
A kihűlt tortalapot három részre vágjuk.
A túrót kikeverjük a cukrokkal, a rummal, a citromlével. A tejszín felvert habjához keverjük a kevés vízben, kis lángon feloldott, langyos zselatint, majd beleforgatjuk a túróba.
Az egyik piskótalapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, a krém felét elsimítjuk rajta, megszórjuk eperdarabokkal, rátesszük a következő lapot, és ugyanígy járunk el.
Tetejére helyezzük a harmadik lapot, tejszínhabbal vonjuk be, és eperrel díszítjük.

 
 

Válasz

Pintér Imréné üzente 9 éve

Nagyon jó receptek találhatók a következő linken: http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=receptkereso
 
 

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu